2007. május 16., szerda

Oszteoporozis klubok weekendjei


Nyugdíjas Sziget az Orczy-kertben

Több ezren élvezték a májusi koranyarat a Nyugdíjas Szigeten vasárnap a Orczy-kertben a Nyugdíjasklubok és Idősek "Életet az éveknek" Országos Szövetsége szervezésében. Ez a közel két évtizedre visszatekintő klubmozgalom sok idős ember életében tölt be igen fontos szerepet, mozgató rugója az önszerveződés, a kulturális-művészeti munka.

A nonstop műsor délelőtt 11-kor kezdődött és délután 4-ig szünet nélkül folytatódott a színpadon. Öröm volt nézni az ország minden részéről érkező vidám kavalkádot, a saját kivitelezésben készült szépséges jelmezeket, hallgatni a népdalcsokrokat, citerakísérettel, gyönyörködni az idős emberek korát meghazudtoló fergeteges táncaiban
A legnagyobb sikere, - ha egyáltalán szabad ilyet mondani – a Sülysápi Barátság Nyugdíjasklub férfiak balett paródiájának volt, akik mókás kacsatáncban meglett termetükkel, kis fehér, fodros balett tütükben ugráltak a nézők nem kis derültségére. De nem maradtak el a sülysápi asszonyok sem a cowboy táncukkal, amit persze férfiruhában adtak elő.

Számos betegegyesület is részt vett a jó hangulatú majálison, köztük első helyen említjük nagy sikerrel szereplő Oszteoporózisos Betegek Magyarországi Egyesületét (OMBE).
A rendezvényen igen sok nyugdíjas kitöltötte a „Fenyegeti-e Önt is az Oszteoporózis veszélye? kockázat--felmérő gyors tesztlapot, amellyel ellenőrizhették csontozatuk épségét.
Az OBME önkéntesei az országban működő Oszteoporózis Klubokra hívta fel a figyelmet, hangsúlyozva a megelőzés, a néma, lappangó betegség időben történő felismerésének fontosságát.

Nincsenek megjegyzések: